Tai Chi

Ervaar de zachte kracht van tai chi en ontdek hoe je de verschillende tai chi principes in je dagelijks leven kunt gebruiken voor een moeiteloos en bewuster leven met meer ontspanning.

2018 TC for Health workshop Sarita

Tai Chi is van oorsprong een Chinese bewegingsleer en krijgskunst, waarbij de Chinese geneeskunst een belangrijke rol speelt. (Visie: het is beter de gezondheid te bevorderen, dan ziekten te genezen.) Het kenmerkt zich door langzame en ontspannen bewegingen. Door met aandacht te bewegen vergroot je je bewustzijn in je lichaam en ontwikkel je inzicht in hoe je met meer ontspanning in het dagelijks leven kan bewegen. Hiermee onderscheidt het zich van andere “sporten” en maakt het geschikt  voor iedereen. Je kunt altijd binnen je eigen mogelijkheden (mét je evt. beperkingen) meedoen.

Tai Chi is een plezierige en veilige manier van bewegen bij veel (chronische pijn-) klachten en beperkingen in ons lichaam. Er zijn meerdere medische studies die de gezondheidsaspecten bewijzen.

http://www.iocob.nl/?s=tai+chi

TAI CHI
 • vergroot de spierkracht en flexibiliteit,
 • vergroot gevoel van welzijn
 • vermindert pijn in gewrichten en spieren
 • is fysiek en mentaal ontspannend
 • vergroot de concentratie en coördinatie
 • reguleert de bloeddruk
 • verbetert evenwichtsgevoel, helpt vallen voorkomen
 • vertraagt botontkalking door belast bewegen
 • werkt ook helend voor interne organen
 • brengt een bewustere en diepere ademhaling
 • versterkt ook de diepe/stabiliserende spieren en werkt stressverlagend

Het gaat bij tai chi niet over “goed je best doen”, maar juist onderzoeken, hoe je alles met minder moeite kunt doen. Op een zachte en eenvoudige manier vergroot je, bijna ongemerkt, je vitaliteit.
Tai Chi beoefenen is een training voor lichaam en geest, meditatie in beweging, een levenskunst en toepasbaar in alles wat je doet.

I loved walking into the centre today – as soon as I saw through the window, I knew that I was in the right place for myself at this time. And I’ve already noticed a couple of times today that amidst all the usual inner chaos, there have been longer moments of quiet, so I’m really looking forward to my tai-chi journey with you the coming months! Fran, 2016

Belangstelling?
Meld je aan voor de kennismakingsactie:
De hele maand SEPTEMBER meedoen voor maar € 30, –
Wekelijkse les op donderdag van 10.00-11.00 uur
DansLab (in DOAS)  Mimosastraat 1

Vrijdag van 9.30-10.30 uur in Het Cultuurhuis (Stadshagen) voor WijZ (55+)

U kunt  te allen tijde instromen.
(Handig om u aan te melden, lestijden kunnen afwijken van wat hier vermeld staat.)

Wil je op de hoogte gehouden worden van toekomstige lessen? Laat het me weten, dan zet ik je naam op de mailinglistFilmpje van een groepsvorm op de Nederlandse competitie

Ik ben gecertificeerd in “tai chi for health” programma’s van Paul Lam; speciaal aangepaste tai chi voor Reuma, Osteoporose en valpreventie.

Commentaar is gesloten.

UA-41017371-17